fbpx

Caribisch Comité van voedselveiligheid wordt opgericht

GFC NIEUWS-Minister Rabin Parmessar heeft op de derde dag van de regionale workshop ‘Vaststellen Gecoördineerde (of Gezamenlijke) Voedselveiligheidsstandaarden’, de vertegenwoordigers uit de private sector toegesproken.

In zijn toespraak vroeg de minister aan de private sector de aandacht voor het ‘gezamenlijk optrekken’, willen wij gezond en veilig voedsel aan de man brengen.

De organen zijn opgeroepen om niet alleen te discussiëren over de verschillende vraagstukken, maar ook om te komen tot het vaststellen van de gezamenlijke regionale voedselveiligheidsstandaarden.

Minister Parmessar is bijzonder ingestemd met de oprichting van een Caribbean Taskforce/committee voor voedselveiligheid onder leiding van de Caribbean Agriculture, Health and Food Safety Agency (CAHFSA).

Deze commissie moet het instituut voorzien van advies en technische bijstand verlenen om voedselveiligheidsuitdagingen aan te pakken die de lidstaten van de CARICOM en de regio in het algemeen raken.

De workshop die op 23 juli is aangevangen heeft de eerste twee dagen dus de focus gelegd op Wet en Regelgeving met betrekking tot veilig voedsel.

Donderdag werd de workshop evaluerend afgesloten.

Overige berichten