fbpx

Caraïbische vakbonden houden conferentie in Suriname

Onder auspiciën van Industri All Global Union wordt de komende week in samenwerking met C-47 de Sub regional Meeting For The Caribbean in Suriname gehouden. Aan deze conferentie nemen alle Caraïbische vakbonden deel die zijn aangesloten bij Industri All Global Union die wereldwijd 50 miljoen werkers vertegenwoordigd, verspreid over 140 landen.
Het gaat in deze om werknemers uit de Metaal, Olie, Energie, Chemische, Mijn en Textiel industrie. C-47 is met haar vakbonden uit deze sectoren aangesloten bij deze organisatie.

Op deze meeting zal er o.a. gesproken worden over de problemen waarmee lidbonden van Indusri All Global Union in het Caraibisch gebied te kampen hebben. In dit kader zal er dan ook aandacht besteed worden aan de Alcoa kwestie in Suriname, maar ook de sluiting van de Olieraffinaderij en de Staalindustrie op Trinidad and Tobago. Over deze onderwerpen zullen de nodige standpunten worden ingenomen.
Verder zal ook als belangrijke issue worden behandeld de trends die de verschillende industrieën momenteel fundamenteel transformeren, o.a. Industry 4.0. (4e industriële revolutie ), energietransitie, veranderingen binnen de global supply chains.
Deze trends hebben een enorme impact op de arbeidsomstandigheden in deze industrie wereldwijd.(GFC)

OOK INTERESSANT
Presidentiële Werkgroep moet Creola vooruithelpen