fbpx

Capaciteitsversterkingsworkshop voor NGO’s op komst

Junior Chamber International (JCI) Nilom organiseert in samenwerking met Young Leaders of the Americas Initiative een NGO Capacity Building workshop. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 8 december.

De Capacity Building Workshop is speciaal bestemd voor non-profit organisaties in Suriname die dagelijks eraan bijdragen aan een veiliger, schoner en gezondere samenleving.

Een van de hoofddoelstellingen van de workshop is het versterken van de cohesie onder de NGO’s. Hierdoor zal er een beter beeld ontstaan van de projecten en focusgebieden van de diverse organisaties.

De participanten zullen tijdens de workshop onder andere d.m.v. een raamwerk, een adequate root cause analyse uitvoeren voor geïdentificeerde uitdagingen binnen onze gemeenschap. Verder zullen zij ook projectvoorstellen opstellen, die aan de minimale vereisten voldoen voor het verkrijgen van financiering zowel lokaal als internationaal.

Volgens JCI Nilom Local President Gilian Pooters, heeft de workshop als hoofddoel om NGO’s te voorzien van de juiste tools om hun projecten op de behoefte van de gemeenschap af te stemmen; projectvoorstellen kwalitatief goed te schrijven zodat de uitvoering ook gestructureerd verloopt en het laatste is alternatieve financieringsmodellen voor uitvoering van de projecten.

Verder zegt de president van JCI Nilom dat dit project tot stand gekomen is na zijn participatie aan de American Leadership Academy en de deelname van Past President Moreno Jackson aan de Young Leaders of the America’s. “Wij hebben binnen 48 uur het maximaal aantal registraties binnengehaald welke wij kunnen accommoderen tijdens de workshop en dat stemt zeker heel goed” geeft Jackson door.

Beide heren zijn ervan overtuigd dat de kennis en ervaring die zijn opgedaan, de gemeenschap, de organisatie, en de NGO’s ten voordeel zal zijn. “De kennisoverdracht en informatie zal op interactieve wijze gedeeld worden met de participanten om uiteindelijk een positieve verandering teweeg te brengen binnen onze gemeenschap,” aldus Pooters en Jackson.(GFC)