fbpx

Capaciteit medische zorg behoorlijk onder druk

GFC NIEUWS- Gelet op de forse toename van het aantal COVID-19 positieve gevallen kan worden aangenomen dat de capaciteit van de medische zorg behoorlijk onder druk is komen te staan.
Er worden nog meer testen uitgevoerd waarvan de resultaten spoedig met de samenleving gedeeld worden. Nu er sprake is van community spreading, wordt de samenleving wederom gevraagd vast te houden aan de officiële kanalen als het gaat om nieuws rond de COVID-19 aanpak in Suriname.
In het St. Vincentius Ziekenhuis zijn casus 12 tot en met 16 ondergebracht. De overige 8 gevallen worden opgenomen in het Wanica Ziekenhuis.
“Behalve de capaciteit staan ook de human resources en de verbruiksartikelen onder druk”, zei Volksgezondheid directeur Cleopatra Jessurun tijdens een spoed persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam. Speciaal voor COVID-19 patiënten zijn er 45 behandel apparaten klaargezet met een mogelijkheid tot uitbreiding naar 69.
Echter is het grootste probleem naast het verbruiksmateriaal, de human resources. De directeur is elke vorm van donatie richting de medische zorg zeer erkentelijk.
Volksgezondheid bevindt zich nu in een fase waar de sneltesten worden geëvalueerd en gevalideerd. Met de bevestigde gevallen van lokale besmetting is de COVID-status in Suriname op Rood wat betekent dat er sprake is van lokale besmetting.

BEKIJK OOK
Meerdere woningen en voertuigen verwoest door brand