fbpx

Capaciteit medische zorg behoorlijk onder druk

GFC NIEUWS- Gelet op de forse toename van het aantal COVID-19 positieve gevallen kan worden aangenomen dat de capaciteit van de medische zorg behoorlijk onder druk is komen te staan.

Er worden nog meer testen uitgevoerd waarvan de resultaten spoedig met de samenleving gedeeld worden. Nu er sprake is van community spreading, wordt de samenleving wederom gevraagd vast te houden aan de officiële kanalen als het gaat om nieuws rond de COVID-19 aanpak in Suriname.

In het St. Vincentius Ziekenhuis zijn casus 12 tot en met 16 ondergebracht. De overige 8 gevallen worden opgenomen in het Wanica Ziekenhuis.

“Behalve de capaciteit staan ook de human resources en de verbruiksartikelen onder druk”, zegt de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun.

BEKIJK OOK
BEP presenteert visie wijziging huidige Kiesregeling van Suriname

Speciaal voor COVID-19 patiënten zijn er 45 behandelapparaten klaargezet met een mogelijkheid tot uitbreiding naar 69. Echter is het grootste probleem naast het verbruiksmateriaal, de human resources.

De directeur is elke vorm van donatie richting de medische zorg zeer erkentelijk. Volksgezondheid bevindt zich nu in een fase waar de sneltesten worden geëvalueerd en gevalideerd. Met de bevestigde gevallen van lokale besmetting is de COVID-status in Suriname op code rood wat betekent dat er sprake is van lokale besmetting.