fbpx
Facebook Pagelike Widget

CANTO verwelkomt dieper overleg over regionale roaming tarieven

GFC NIEUWS- CANTO erkent dat de kwestie van lagere roaming tarieven van cruciaal belang is voor de verwezenlijking van regionale ambities voor een enkele ICT-ruimte en neemt de cruciale rol van de telecomsector in de ontwikkeling van onze mensen en regio serieus.

Het lidmaatschap van CANTO kijkt uit naar een constructief partnerschap met CARICOM, voor het hervormen van roaming tarieven en de regeringsleiders te verzekeren van de collectieve inzet van onze leden, door samen te werken om dit gedeelde doel te bereiken.

Sinds 2016 werkt CANTO samen met de Caribbean Telecommunication Union (“CTU”) en het ICT-agentschap opgericht door de hoofden van CARICOM, aan drie beleidskwesties die van invloed zullen zijn op de totstandbrenging van een enkele ICT-ruimte.

Deze beleidskwesties zijn:

Verlaging van roaming tarieven;

Regelgevende harmonisatie tussen Over-the-Top (OTT) -aanbieders en traditionele aanbieders met betrekking tot de gelijke betaling van belastingen en regulerende vergoedingen aan de overheid, evenals bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame infrastructuur;

Vergroting van de toegang tot breedband.

Hoewel CANTO zal blijven deelnemen aan het CTU-proces, kijkt het ook uit naar dieper overleg over de vereisten voor een succesvolle realisatie van de interne ICT-ruimte. In de context van een dergelijke samenwerking wijst CANTO op verschillende belangrijke aandachtspunten voor leden.

Een probleem is de inherente moeilijkheid bij het vaststellen van een bescheiden, vast single-roaming tarief, gezien de aanzienlijke verschillen in onderliggende exploitatiekosten tussen CARICOM-landen en de daarmee gepaard gaande verschillen in prijsstelling van diensten die hierdoor worden verkregen.

Ook van belang is hoe te handelen met single-state operators, zoals CANTO-leden in Suriname, Belize, Guyana en Trinidad & Tobago, gezien hun onvermogen om klanten een vast enkel tarief in rekening te brengen in andere CARICOM-landen waar ze geen netwerken hebben.

CANTO-leden maken zich ook zorgen over het potentieel voor fraude en arbitrage op hun netwerken en over het aanhoudende gebrek aan billijkheid bij de behandeling van telecombedrijven in vergelijking met Over-the-Top-spelers op regionale markten.

Ondanks deze uitdagingen is CANTO ervan overtuigd dat deze en andere kwesties kunnen worden aangepakt door zorgvuldige en doelbewuste samenwerking met CARICOM en verheugt zich erop samen te werken met regeringsleiders, om de collectieve beslissingen te nemen die nodig zijn om de hervorming van de roaming tarieven een realiteit te maken.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…