fbpx
Facebook Pagelike Widget

Canawaima service stopgezet, alleen vrachtschepen toegestaan

GFC NIEUWS- De Canawaima Ferry Service is vanaf 13 maart per 00.00 uur stopgezet.

Aan de andere kant mogen alleen vrachtschepen tot Surinaams grondgebied worden toegelaten. Deze informatie verschafte minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) tijdens de persconferentie van het door de regering ingestelde managementteam coronavirus.

Volgens de bewindsman is aan het Canawaima Management de opdracht gegeven om na te gaan hoeveel Guyanezen terug moeten naar hun land. Nadat dit bekend is, zal door de minister van OWT&C de opdracht worden gegeven wanneer dit zal geschieden.

Aan de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) zijn de instructies gegeven dat alleen vrachtschepen het land mogen worden toegelaten en dat er geen boten met een ander doel worden toegelaten. Hierop mag geen uitzondering worden gemaakt.

Indien de bemanningsleden van de vrachtschepen voor welke reden dan ook aan land moeten komen, dient daaromtrent eerst melding gemaakt te worden aan het managementteam COVID-19, zodat zij hun protocollen in werking kunnen brengen.

In samenwerking met alle luchtvaartmaatschappijen heeft de regering van Suriname verder besloten, dat binnen een (1) week te rekenen van 15 maart 00.00 uur tot en met zondag 22 maart 00.00 alle niet-ingezetenen (outbound) uit Suriname worden getransporteerd. Dit betekent volgens minister Chotkan dat de vliegtuigen vol vertrekken vanuit Suriname naar de verschillende bestemmingen en leeg terugkeren naar Suriname (ferry flights).

De vliegtuigen zullen na iedere vlucht met passagiers gedesinfecteerd worden door de verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Na afstemming met het managementteam COVID19 omtrent de beschikbare quarantaine mogelijkheden, zal worden bekendgemaakt vanaf wanneer het invliegen van Surinaamse ingezetenen zal plaatsvinden c.q. starten.

De communicatie naar deze ingezetenen zal plaatsvinden via de luchtvaartmaatschappijen en via de diplomatieke posten in de diverse landen.

Van belang is dat alle ingezetenen die teruggebracht zullen worden naar het Surinaams grondgebied, direct in quarantaine worden geplaatst voor minimaal 14 dagen.

De volgende maatregelen blijven van kracht:

• Het Surinaams luchtruim is nog steeds gesloten voor inkomende passagiersvluchten.

• Ingaande 15 maart om 00.00 zal voor 7 dagen (1 week) volgens het vliegschema van de ‘scheduled airlines’ de gelegenheid geboden worden aan alle niet-ingezetenen (foreign nationals), Surinaams grondgebied te verlaten.

• Emergency (in and out) als cargovluchten blijven toegestaan.

• Alle inkomende passagiers, afkomstig uit COVID-19 risico gebieden, moeten volgens de gezondheidsveiligheidsprotocollen van het ministerie van Volksgezondheid 14 dagen in quarantaine.

• Surinamers/ingezetenen die zich momenteel in het buitenland vertoeven moeten zich op de aldaar gevestigde ambassades registreren. Voor hun zal er gewerkt worden aan een mogelijkheid hen naar Suriname te laten overvliegen, afhankelijk van het aantal plaatsingsmogelijkheden bij quarantaine. Deze maatregel zal over een week worden geëvalueerd.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…