Canada en PAHO doneren meer dan 300.000 stuks medische beschermingsmiddelen aan BGVS

GFC NIEUWSREDACTIE- Deze week zijn er in totaal 300.000 stuks medische handschoenen en 18.000 stuks chirurgische schorten overhandigd aan het Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS).

Deze noodzakelijke PPE (Personal Protective Equipment) is de tweede donatie vanuit de Canadese overheid dit jaar.

De middelen zullen ter beschikking worden gesteld aan de eerstelijns-gezondheidswerkers die hun krachten verlenen gedurende deze derde golf van de Covid-19-pandemie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wij Surinamers moeten de Hollanders zeer dankbaar zijn, zonder hen waren we nergens

Canada komt hiermee wederom de beloften na, om Suriname te blijven ondersteunen in de strijd tegen Covid-19. PAHO heeft assistentie verleend in het aankopen en aanleveren van de materialen, met de fondsen die door de Canadese overheid ter beschikking zijn gesteld.

In april van dit jaar werd er aan het ministerie van Volksgezondheid ook medische beschermingsmiddelen gedoneerd ten behoeve van bejaardentehuizen.

De PAHO/WHO Representative in Suriname, Karen Lewis-Bell, gaf aan dat met de verhoogde overdracht van besmettingen, op dit moment meer dan 250 per dag, deze PPE (handschoenen en schorten) erg nuttig zullen zijn om gezondheidswerkers te beschermen, terwijl ze zich toewijden aan patiëntzorg.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten