Canada en PAHO doneren 30 zuurstofconcentratoren voor ondersteuning strijd tegen COVID-19 in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft een schenking ontvangen van 30 zuurstofconcentratoren ter ondersteuning van patiëntenzorg in de huidige COVID-19 situatie in Suriname.

De donatie kwam op een uitermate geschikt moment in ons land, gezien de transmissie van het virus helaas is blijven toenemen in de afgelopen 4 weken.

De gedoneerde zuurstofconcentratoren werden door PAHO met fondsen beschikbaar gesteld door de Canadese regering aangeschaft en zullen ingezet worden bij gezondheidsinstellingen die zorg verlenen aan COVID-19 patiënten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinamers moeten beter advies krijgen: gebruik zoveel mogelijk N95 mondkapjes voor meer bescherming

De machines, samen met 6 maanden aan benodigde accessoires zijn opgeslagen bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) en zullen door het Ministerie van Volksgezondheid de komende dagen aan de hand van de behoefte worden gedistribueerd.

“Terwijl Suriname haar vaccinatie-inspanningen blijft opvoeren, vereist de COVID-19-pandemie nog steeds dat ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen volledig zijn uitgerust en over voldoende voorraden beschikken om patiënten met COVID-19 te kunnen behandelen.

“Zuurstofvoorziening is een kritieke behoefte tijdens deze pandemie en dankzij de steun van Canada kan PAHO meer zuurstofconcentratoren aan Suriname schenken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nieuw Israëlisch onderzoek: besmetting met corona zorgt voor sterkere en langere bescherming tegen virus dan vaccinaties

“Tot op heden heeft PAHO 50 zuurstofconcentratoren en een scala aan andere medische apparatuur en benodigdheden gedoneerd, en wij blijven onze technische bijstand verlenen aan de nationale belanghebbenden in het juist beheren en toepassen van deze en andere medische hulpmiddelen”, aldus Karen Lewis-Bell, PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname.

Canada blijft Suriname ondersteunen in de strijd tegen COVID-19 en heeft op verschillende momenten vanaf het virus is geconstateerd in het land, bijgestaan in de vorm van schenkingen van noodzakelijke medische middelen, PPE en attributen om de ziekenhuizen en zorginstellingen beter uit te rusten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten