fbpx

Canada en India open voor investeren in Suriname

GFC NIEUWS- Het bedrijfsleven van Canada en India is bereid om te investeren in Guyana.
Zowel de Canadese als de Indiase ambassadeur hebben dit kenbaar gemaakt tegenover president Chandrikapersad Santokhi en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De functionarissen waren allemaal aanwezig tijdens de inauguratie van president Mohamed Irfaan Ali als negende staatshoofd van Guyana.
President Santokhi is bij terugkeer in Guyana tijdens een persconferentie op het vliegveld Zorg en Hoop nader ingegaan op het tweedaags bezoek – zaterdag 8 en zondag 9 augustus – aan Guyana.
Met de Canadese ambassadeur die ook in Suriname geaccrediteerd is, is er gesproken over de samenwerking tussen de twee landen waarbij er van het Canadese bedrijfsleven verschillende mogelijkheden van samenwerking en investeringen zijn gepresenteerd aan het Surinaamse staatshoofd.
Hij zegt dat sommige van de projecten al zijn voorbereid c.q. besproken met de vorige regering. Echter is gevraagd om al deze samenwerkingsvormen, waarbij de Canadese private sector wenst te investeren, in Suriname, weer opgepakt worden. Er is nog een bedrag van 250.000 Amerikaanse dollar bij de Canadese regering beschikbaar welke Suriname moet invullen in het kader van het technische samenwerkingsprogramma.
Tijdens een korte ontmoeting die op verzoek van de Indiase ambassadeur met deze diplomaat heeft plaatsgevonden is wederom de goede samenwerking tussen Suriname en India benadrukt.
Ook de Indiase functionaris heeft aangegeven dat er enorm veel belangstelling is vanuit de ondernemerswereld van zijn land om ook in Suriname te komen investeren.

BEKIJK OOK
Visserijsector tast nog steeds in het duister over afspraken met Guyana