fbpx
Canada en India open voor investeren in Suriname

GFC NIEUWS- Het bedrijfsleven van Canada en India is bereid om te investeren in Guyana.

Zowel de Canadese als de Indiase ambassadeur hebben dit kenbaar gemaakt tegenover president Chandrikapersad Santokhi en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De functionarissen waren allemaal aanwezig tijdens de inauguratie van president Mohamed Irfaan Ali als negende staatshoofd van Guyana.

President Santokhi is bij terugkeer in Guyana tijdens een persconferentie op het vliegveld Zorg en Hoop nader ingegaan op het tweedaags bezoek – zaterdag 8 en zondag 9 augustus – aan Guyana.

Met de Canadese ambassadeur die ook in Suriname geaccrediteerd is, is er gesproken over de samenwerking tussen de twee landen waarbij er van het Canadese bedrijfsleven verschillende mogelijkheden van samenwerking en investeringen zijn gepresenteerd aan het Surinaamse staatshoofd.

Hij zegt dat sommige van de projecten al zijn voorbereid c.q. besproken met de vorige regering. Echter is gevraagd om al deze samenwerkingsvormen, waarbij de Canadese private sector wenst te investeren, in Suriname, weer opgepakt worden. Er is nog een bedrag van 250.000 Amerikaanse dollar bij de Canadese regering beschikbaar welke Suriname moet invullen in het kader van het technische samenwerkingsprogramma.

Tijdens een korte ontmoeting die op verzoek van de Indiase ambassadeur met deze diplomaat heeft plaatsgevonden is wederom de goede samenwerking tussen Suriname en India benadrukt.

Ook de Indiase functionaris heeft aangegeven dat er enorm veel belangstelling is vanuit de ondernemerswereld van zijn land om ook in Suriname te komen investeren.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…