Cameradiefstal opgelost dankzij Facebook

Een man deed op vrijdag 1 juni aangifte bij de politie van Livorno van diefstal van zijn fotocamera. De toestel was uit zijn auto gestolen. Zijn voertuig stond geparkeerd voor een supermarkt aan de Sir Winston Churchillweg.

Vrienden van het slachtoffer zagen op Facebook een soortgelijk toestel dat te koop werd aangeboden. Zij namen contact op met de verkoper en maakten een afspraak voor het bezichtigen en eventuele koop van het toestel. De politie van Livorno, waar de aangifte is gedaan werd hiervan in kennis gesteld.

De politieambtenaren begaven zich in uniform in een onopvallende auto naar het adres waar de verkoper had aangegeven dat de geïnteresseerden konden langslopen.
De 18-jarige verkoper, Latrell H., werd aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Latrell zegt dat hij de camera heeft gehad van een man die echter nog niet in beeld is gebracht.

In deze zaak was er op zondag 3 juni aangifte gedaan bij de politie van het ressort Nieuwe Haven van ontvoering van Latrell door twee pseudo-politieagenten. Het ging echter om de aanhouding van de verdachte door twee wetsdienaren in uniform in een onopvallende voertuig.(GFC)