fbpx
Facebook Pagelike Widget

C-47 ondersteunt Karel Eckhorst als nieuwe governor CBvS

GFC NIEUWS- De vakcentrale C-47 ondersteunt Karel Eckhorst als nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

“Naast alle overige zaken heeft hij de juiste uitstraling om de nodige rust te brengen binnen de financiële sector,” schrijft voorzitter Robby Berenstein van C-47 in een brief aan president Desi Bouterse.

C-47 is op 17 februari niet ingegaan op een uitnodiging van de president met als agendapunt ‘Nieuwe Governor Centrale Bank van Suriname’.

Berenstein: “Helaas kunnen wij niet ingaan op uw uitnodiging als vermeld in voormeld schrijven. In dit verband verwijzen wij u naar ons schrijven d.d. 15 februari 2020, met als onderwerp: Niet bijwonen besprekingen met president op 10 en 15 februari 2020.

“Wij wensen niet te worden gebruikt voor propagandadoeleinden. Wanneer de regering laat zien dat zij bereid is om zaken bij de bron te bestrijden, dan pas zult u in ons een bondgenoot vinden.

“Daarnaast willen wij voorkomen dat er een Babylonische spraakverwarring ontstaat door samen met bonden en vakcentrales over deze kwestie te delibereren die geen directe betrokkenheid hebben in de sector. Wij willen en moeten voorkomen dat er door hen een dominant standpunt gevormd wordt over een kwestie waar zij als werknemersvertegenwoordiger geen direct belang bij hebben.

“Wij voelen ons ook verplicht u te wijzen op de beledigende en arbeidsonvriendelijke uitspraken van de regeringswoordvoerder. Hij heeft er niet voor geschroomd ondergetekende als voorzitter van de Progressieve Vakcentrale 47, C-47, en de bond bij de Centrale bank alsook collega vakbondsleider van de BVL en ALS en het personeel bij de Centrale Bank op ongepaste wijze te bespreken. De door hem gedane uitspraken druisen bovendien in tegen alle rechten van arbeiders. Rechten die wij als land hebben geratificeerd,” aldus Berenstein.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…