fbpx

BvL faliekant tegen overeenkomst Peneux en directeuren IMEAO

De Bond van Leraren(BvL) onder leiding van Wilgo Valies gaat vandaag krachtig protesteren tegen een overeenkomst dat minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap en Cultuur heeft gesloten met directeuren van het IMEAO. Valies vindt het niet kunnen dat over arbeidsaangelegenheden gesproken wordt met de directeuren en de bond daarbij wordt gepasseerd, zei hij woensdag tijdens een persconferentie.

De vakbondsleider zegt dat de intersectie- en sectievoorzitters door het besluit enorm achteruit zullen gaan in salaris. Het ministerie dient zich te houden aan een overeenkomst dat getekend is in 1994.

Minister Peneux zei eerder deze week het volgende over deze aangelegenheid: “D]de intersectie- en sectievoorzitters van het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (IMEAO) worden niet afgeschaft. Er is in samenspraak met de verschillende directeuren van de IMEAO – scholen een akkoord bereikt voor de toekenning van lesuren voor het opstellen van werk door intersectie en sectievoorzitters. Aan de uren die zijn overeengekomen wordt er een vergoeding gekoppeld”.

Aan de directeuren is nu volgens Peneux de taak om deze afspraken door te communiceren naar de docenten. De minister noemt het akkoord valide. In zijn optiek is er geen conflict met de BvL.

OOK INTERESSANT
Andrew Tate en broer Tristan mogen naar huis, krijgen huisarrest

De bewindsman stelt dat organisatorische veranderingen binnen een school en eventuele toekenning van uren een aangelegenheid is van het ministerie. Indien de BvL het nodig acht om in overleg te gaan, dan staat het ministerie daar open voor. Hij wijst er wel op dat het niet nodig is om met een menigte op de stoep te staan om zodoende druk te leggen op het ministerie.

In het kader van de herwaarderingen is het ministerie drukdoende de bestuurlijke en organisatorische aspecten van het staatsbesluit van 9 oktober uit te voeren. Peneux geeft aan de het ministerie deze zal uitvoeren met haar werkarmen, in deze, de schooldirecteuren.

Ook het voorstel tot clustering van vakken is aangehouden. In het schooljaar 2018-2019 zal er gewerkt worden aan een unit voor kwaliteitszorg. Dit is een unit die integraal binnen het beroepsonderwijs geldt als bewaking voor het curriculum, de leerstof en hoe toetsen in elkaar worden gezet.(GFC)