fbpx

Bvb’s krijgen informatie over Elektronische Identiteitskaart

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is goed op schema als het gaat om het verzorgen van informatiesessies aan bureaus voor burgerzaken (bvb’s) over het nieuwe ID-kaartensysteem, oftewel de E-ID. In de eerstvolgende sessie zijn de bvb’s van Saramacca-Groningen, Para-La Vigilantia en Paramaribo-Combe, Paramaribo-Santodorp en Wanica-Leiding aan de beurt. Zij worden vandaag uitvoerig geïnformeerd over de Elektronische Identiteitskaart (E-ID).

Deze sessies zijn bedoeld om het personeel van de bureaus goed voor te bereiden op het nieuwe ID-kaartensysteem. Eerder waren reeds de bvb’s van Paramaribo-Centrum, Flora, Meerzorg, Lelydorp en Moengo aan de beurt, evenals alle bvb’s in Nickerie en Coronie. Volgens het nieuwe systeem zullen de bvb’s een veel actievere rol spelen bij de aanvraag en afhandeling van de E-ID.

OOK INTERESSANT
Zorgwekkende behandelkloof van ruim 90% bij depressie en 81% bij problematisch alcohol

In het kader van de informatiesessie zullen de vijf bvb’s vandaag eerder gesloten zijn voor het publiek.

Het CBB dat valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), rekent op begrip vanuit de samenleving. Het streven is erop gericht om dit jaar nog de E-ID te introduceren.