Buza verduidelijkt gebruik E-applicatie voor Surinaams visum of toeristenkaart

GFC NIEUWS- Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft goede notie genomen van de door het publiek aangehaalde issues, inzake gebruik van het E-Visum- en E-Toeristenkaarten systeem.
Naar aanleiding hiervan deelt het ministerie van Buitenlandse Zaken mee dat er in de afgelopen periode geen technische problemen zijn waargenomen op het platform.
Dagelijks worden gemiddeld meer dan 400 aanvragen voor een visum- of toeristenkaart verwerkt.
Vanaf de introductie van het E-Visum- en E-Toeristenkaarten systeem in april 2019, tot en met december zijn er 25.282 aanvragen afgehandeld.
Van 1 tot en met 24 januari 2020, zijn er 9.500 aanvragen verwerkt, waarvan 5.415 uit Nederland. Het E-Visa systeem vergemakkelijkt de aanvraagprocedure, bevordert het gebruikersgemak en is ontwikkeld voor de cliënt met in acht neming van alle veiligheidseisen.
Met ingang van 01 januari 2020, kunnen de aanvragen voor een E-Visum- en E-Toeristenkaart via de website: https://suriname.vfsevisa.com of suriname.vfsevisa.com geaccepteerd en worden afgehandeld. Deze dienstverlening wordt namens het ministerie van Buitenlandse Zaken verleend door VFS Global.
De website is naast het Nederlands en het Engels ook beschikbaar in het Spaans, Portugees, Frans en Mandarijn. Het visum of de toeristenkaart kan overal ter wereld en op elk tijdstip worden aangevraagd via een mobiele telefoon, tablet of computer.
Voor dringende- of spoedgevallen (ernstige ziekte of overlijden) kan men zich wenden tot de dichtstbijzijnde vertegenwoordigingen van de Republiek Suriname in het buitenland van maandag tot en met vrijdag, of kan 1 x 24 uur contact worden opgenomen op de volgende e-mailadressen: [email protected] of [email protected]
Voor reizigers naar Suriname
Op de reizigers naar Suriname wordt het beroep gedaan, de aanvraag voor een visum of voor een toeristenkaart tenminste 72 uur vóór de voorgenomen aankomstdatum in Suriname, in te dienen. Met uitzondering van weekenden en nationale feestdagen worden E-visum- en E-toeristenkaartaanvragen binnen 24 uur beslist.
In de weekenden en op de nationale feestdagen zullen alleen dringende- of spoedgevallen in behandeling worden genomen. Benadrukt wordt dat passagiers bij het inchecken een print-out van hun visum of toeristenkaart moeten overleggen om te voorkomen dat de toegang tot het vliegtuig wordt geweigerd.
Ten aanzien van de betaling worden de volgende betaalmethoden geaccepteerd: MasterCard, Visa and Maestro credit-/debit card en IDEAL.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukt dat de Visum klantenservice bereikbaar is van maandag tot en met vrijdag, van 06.00 uur tot en met 18.00 uur. Indien men problemen ondervindt bij de aanvraag kan er contact worden gemaakt met de klantenservice voor de nodige assistentie en begeleiding.
De klantenservice is te bereiken op de volgende telefoonnummers:
(+597) 473822 (Suriname)
(+1 )929 214 1755 (Verenigde Staten van Amerika);
(+31)203 690 855 (Nederland); of via
[email protected] of de live support chat van de VFS klantenservice via de website.

Overige berichten