fbpx

Buza roept op tot alertheid vanwege orkaanseizoen

GFC NIEUWS- Het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) wijst in een bericht erop dat de Caraïbische-, Centraal- en Noord-Amerikaanse regio elk jaar een aantal zware tropische stormen en orkanen te verwerken krijgen.

De doortocht van zo een orkaan of storm gaat telkenmale gepaard met een vernietigende kracht, welke karakteristiek is bij dit natuurverschijnsel.

Bij voornoemde gevallen is het aan te bevelen de ontwikkeling van het weer in de Regio nauwgezet te volgen. Waar nodig maatregelen te treffen en richtlijnen te volgen, met betrekking tot de bescherming tegen de risico’s die deze natuurfenomenen met zich meebrengen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, doet een beroep op de gemeenschap met het voorgaande rekening te willen houden, gezien het gebruikelijk is dat in deze periode veel Surinamers met vakantie zullen gaan of reeds met vakantie vertoeven in landen vermeld in eerdergenoemde regio’s.

BEKIJK OOK
BBS'er veroorzaakt aanrijding en slaat op de vlucht, wordt ontwapend door omstanders

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert reizigers en expats die zullen afreizen, verblijven of wonen in deze gebieden bij eventueel gevaar van een orkaan of storm contact te maken met de ambassade van Suriname in Washington DC, het Consulaat-Generaal van Suriname in Miami, of het Consulaat Generaal van Suriname in Willemstad, Curaçao.

Voor assistentie en of informatie kan contact gemaakt worden met de afdeling Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken op het nummer 477030 ext. 278.