fbpx

Buza-minister zal VN-vergadering toespreken

De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, zal met een delegatie deelnemen aan de 73ste Reguliere sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). De vergadering is dinsdag op het VN-hoofdkwartier in New York aangevangen. Minister Yldiz Pollack-Beighle zal de 73ste AVVN op zaterdag 29 september toespreken.

Het thema voor deze vergadering is “ Making the United Nations relevant to all people: Global Leadership and shared responsibilities for peaceful, equitable and sustainable societies”. Voornoemd thema is voorgesteld door de voorzitter van de 73ste AVVN, H.E. Maria Fernanda Espinosa Garces (voormalig Minister van Buitenlandse Zaken van Equador).

In de marge van de 73ste AVVN zullen er verschillende top ontmoetingen worden gehouden. Ook zullen er zoals gebruikelijk verschillende ministeriële vergaderingen worden gehouden, namelijk: 11th Special meeting of the COFCOR op 24 september, de 6e CARICOM-Japan Ministeriёle meeting op 24 september, als ook de Non-Aligned Movemment (NAM) op 26 september, de G-77 en China en de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC).

BEKIJK OOK
Veiligheidsadviseur Linscheer ontkracht beweringen vicepresident Brunswijk

Voorts zal de minister van Buitenlandse Zaken ook bilaterale gesprekken voeren met haar collega’s van verschillende landen. Tevens ligt het in de bedoeling een bilateraal onderhoud te hebben met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, en de voorzitter van de Algemene Vergadering, Maria Fernanda Espinosa Garcés.