fbpx

Buza-minister spreekt ACP-top toe namens president Bouterse

GFC NIEUWS- Een Surinaamse delegatie onder leiding van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (Buza) participeert aan de 9e topontmoeting van de Group van Afrikaanse, Caraïbische landen en landen in de Stille Zuidzee (ACP) in Nairobi, Kenia.

De minister zal namens president Desiré Bouterse de ACP-vergadering toespreken.

Het thema voor deze Topontmoeting “Een getransformeerde ACP die zich inzet voor multilateralisme”, is cruciaal tegen de achtergrond van de hedendaagse uitdagingen voor het multilateralisme.

Voorts zal voorafgaand aan deze topontmoeting een nieuwe secretaris-generaal van de ACP worden gekozen die volgens rotatie uit de Afrikaanse regio zal komen.

BEKIJK OOK
Minister Mathoera had vruchtbare ontmoeting met Franse ambtgenoot

In de marge van de ACP-vergadering zal minister Pollack-Beighle ontmoetingen hebben met enkele bilaterale partners voor het bespreken van de follow-up van afspraken, dan wel nieuwe partnerschappen initiëren.

Dit tegen de achtergrond van het aanscherpen van Zuid-Zuid-samenwerking, alsmede het bevorderen van diplomatieke, sociale en economische betrekkingen.

Vermeldenswaard is dat op uitnodiging van de minister van Buitenlandse Zaken van Kenia, de collega van Suriname een officieel bezoek zal afleggen, na afloop van de ACP-topontmoeting, waarbij zal worden ingegaan op de door de twee presidenten gemaakte afspraken.