fbpx
Buurtontwikkeling- en vormingswerk heeft nut bewezen

Het Onder Directoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport en Jeugdzaken heeft vandaag in het kader van het project buurtontwikkeling- en vormingswerk een meetmoment gehouden in het district Para.

Tien dorpen hebben hun vaardigheden gedemonstreerd die zij de afgelopen periode hebben geleerd. Het betreft vaardigheden met betrekken tot culturele creatieve vorming van handicraft, sport en spel.

Tientallen jeugdigen in de leeftijdscategorie 6 tot en met 24 jaar van Powaka, Matta, Piere Kondre, Bernarddorp, Onverwacht,
Wit Santie, Paranam en Osembo hebben geparticipeerd aan deze activiteit. Het programma omvatte onder andere: podiumkunsten (culturele optredens), handicraft workshops, een expositie van creatieve werkstukken, sport en spel.

Het project buurtontwikkeling- en vormingswerk is in 2013 gelaunched door het Onder Directoraat Jeugdcentra en heeft als doel het vormen van jeugdigen van voornamelijk kansarme buurten buiten schooltijd door: het bevorderen van hun culturele en creatieve vermogens, het bevorderen van hun talenten, het bevorderen van de beoefening van sport en spel, het zorgdragen voor informatie en voorlichting over relevante maatschappelijke vraagstukken.

Om de resultaten in de diverse districten en buurten te meten worden er meetmomenten ingebouwd. Met name in Para zijn er goede resultaten geboekt. In de voornoemde dorpen wordt in het kader van het project succesvol aandacht besteed aan cultuuroverdracht.
De jeugdigen leren onder andere traditionele klederdrachten en sieraden vervaardigen van duurzaam materiaal uit het milieu. Verder ook nog muzikale vorming in de vorm van blokfluit- en gitaarlessen.
Zowel de minister van Sport en Jeugdzaken als de directeur Jeugdzaken waren uitgenodigd om dit meetmoment vandaag bij te wonen.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.