Buurtbewoners Rodastraat kijken halsreikend uit naar oplevering geasfalteerde straat

De werkzaamheden van het project ‘Riolering en rehabilitatie Zorg en Hoop’, vorderen.

Bij dit project zijn de Stanvaste-, Phlox-, Hirasingh, Roda- en de Palulustraat meegenomen.

Voor wat de werkzaamheden aan de Rodastraat betreft, kijken de bewoners van de straat halsreikend uit naar de oplevering van de geasfalteerde straat.

De Rodastraat bestaat nu uit een zandweg en zal binnenkort veranderen in een geasfalteerde weg, met bijbehorende voetpaden.

Winodh Ramautar, senior technisch medewerker planning en voorbereiding bij de afdeling ontwateringswerken, zegt dat de werkzaamheden van dit project feilloos verlopen.

Voor wat het werk aan de Stanvastestraat betreft geeft Ramautar aan dat de riolering aldaar reeds is aangepakt. Daar moet er slechts een toplaag voor de asfaltering worden geplaatst.

Aan de Phloxstraat is de riolering al aangepakt en is men nu bezig met het aansluiten van kolken, terwijl men aan de Hirasingstraat de riolering reeds heeft afgerond.

De werkzaamheden in de Rodastraat worden nu aan de westelijke kant van de straat uitgevoerd. Een nieuwe rioleringsbuis wordt geplaatst om al het rioleringswater van het gebied af te voeren.

Samen met de Energie Bedrijven Suriname (EBS) wordt gewerkt aan het verplaatsen van het netwerk, zodat er vrij gewerkt kan worden en de bewoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden ondervinden.

De Rodastraat wordt een dubbele geasfalteerde weg met bijbehorende voetpaden.

Overige berichten