fbpx

Buurtbewoners klagen over geluidoverlast Umoja

Buurtbewoners van de Pomonaweg in het ressort Latour ondervinden geluidoverlast van activiteiten die worden gehouden bij Umoja restaurant en de allernaast gelegen Destiny Carwash aan de Rust en Werkweg.

Het komt de laatste tijd vaker voor dat er party’s en andere activiteiten plaatsvinden, dit echter tot overlast voor enkele buurtbewoners. “Het begint meestal tegen half zeven en men gaat soms tot laat in de nacht door”, zegt een man, die liever niet bij naam genoemd wil worden.

Hij weet niet precies wie verantwoordelijk gehouden moet worden voor de geluidsoverlast. “Of het Umoja is over die eigenaar van de carwash, ik weet het niet”. De man zegt zijn beklag al een paar keer bij de politie van Latour gedaan te hebben, maar hem zou zijn voorgehouden dat de case sterker zou zijn indien meerdere buurtbewoners hun beklag doen. Ook andere buurtbewoners zeggen last van de muziek tot in de late uurtjes te hebben, maar geen stappen ondernomen te hebben. Van de politie van Latour vernam GFC Nieuws dat de man in kwestie zich zeker tot de buurtmanager brigadier Kwasiba of de onderinspecteur van het bureau heeft gewend. Het tweetal was vandaag echter niet aanwezig.

Wat de buurtbewoners ook steekt is dat de activiteiten volgens hun eerder op andere locaties plaatsvonden, maar zich nu naar hun woongebied verplaatst lijken te hebben. “Vroeger was het Epraimzegen, later BEP-centrum”, aldus een mevrouw. Ze wijst er op dat ook een carwash nabij de rotonde Latour een soort locatie van ontspanning is geworden. “Ik heb er niets tegen, maar wel tegen de rommel die wordt achtergelaten”.

Foto: Het Umoja restaurant en de allernaast gelegen Destiny carwash aan de Rust en Werkweg.

Overige berichten