fbpx
Facebook Pagelike Widget

Buurland Brazilië ziet explosieve groei coronabesmettingen en doden, Surinamers maken zich zorgen

GFC NIEUWS- In buurland Brazilië  is er sprake van een explosieve groei van het aantal personen dat besmet is geraakt met het coronavirus. Ook het aantal doden neemt significant toe.In nog geen halve dag worden er op paaszondag bijna 1000 nieuwe besmettingen en in totaal 1141 doden geregistreerd. Volgens gezondheidsdeskundigen in Brazilië zijn deze cijfers het topje van de ijsberg, want er worden relatief weinig mensen getest.

Het menselijke drama is volgens hen niet te overzien indien er geen scherpere maatregelen worden getroffen.

Ook in Suriname maken sommige kritische burgers zich zorgen over de situatie. Met meer dan 209 miljoen inwoners kan ons buurland een epicentrum  van coronabesmettingen worden. Dit zou mogelijk een gevaar voor ons Surinamers kunnen betekenen, is de logische redenering.

De Braziliaanse President Jair Bolsonaro schijnt zich echter weinig aan te trekken van de ernstige crisis.

Zaterdagmorgen en eerder vorige week ging het staatshoofd doelbewust zonder afstand te bewaren van anderen naar een ziekenhuis, drugstore en bakkerij en begaf zich in een menigte met zijn politieke supporters.

“Ik doe wat ik wil. Niemand kan mij tegenhouden. Het is mijn constitutioneel recht om te komen, gaan en staan waar ik wil”, vertelde hij aan journalisten.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…