Buurland Brazilië ziet explosieve groei coronabesmettingen en doden, Surinamers maken zich zorgen

GFC NIEUWS- In buurland Brazilië  is er sprake van een explosieve groei van het aantal personen dat besmet is geraakt met het coronavirus. Ook het aantal doden neemt significant toe.In nog geen halve dag worden er op paaszondag bijna 1000 nieuwe besmettingen en in totaal 1141 doden geregistreerd. Volgens gezondheidsdeskundigen in Brazilië zijn deze cijfers het topje van de ijsberg, want er worden relatief weinig mensen getest.

Het menselijke drama is volgens hen niet te overzien indien er geen scherpere maatregelen worden getroffen.

Ook in Suriname maken sommige kritische burgers zich zorgen over de situatie. Met meer dan 209 miljoen inwoners kan ons buurland een epicentrum  van coronabesmettingen worden. Dit zou mogelijk een gevaar voor ons Surinamers kunnen betekenen, is de logische redenering.

De Braziliaanse President Jair Bolsonaro schijnt zich echter weinig aan te trekken van de ernstige crisis.

Zaterdagmorgen en eerder vorige week ging het staatshoofd doelbewust zonder afstand te bewaren van anderen naar een ziekenhuis, drugstore en bakkerij en begaf zich in een menigte met zijn politieke supporters.

“Ik doe wat ik wil. Niemand kan mij tegenhouden. Het is mijn constitutioneel recht om te komen, gaan en staan waar ik wil”, vertelde hij aan journalisten.

Overige berichten