fbpx

Busterminals Sophie Redmondstraat in gebruik genomen

GFC NIEUWS- De busterminals aan de Dr. Sophie Redmondstraat zijn in gebruik genomen.

De ceremoniële ingebruikname vond vrijdag plaats in aanwezigheid van onder andere minister Vijay chotkan van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, vice oorzitter van de Nationale Assemblee, Melvin Bouva en districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost.

Met deze stap is door het ministerie een goede aanzet gegeven voor de ordening van de transportsector.

“Ordening is goed, ordening betekent regels en ik wil benadrukken dat wij het samen moeten doen”, zei minister Chotkan.

Hij is ervan overtuigd dat de bus sector goed gebruik zal maken van deze terminals, ze komen de bus sector immers ten goede. De terminals staan er niet alleen.

Samen met de terminals zijn ook toiletfaciliteiten en kantines gekomen. Het dak van de terminals is op een zodanige manier gemaakt, dat het bij hete temperaturen toch aangenaam vertoeven blijft onder de terminals.

BEKIJK OOK
Nier Stichting Suriname reageert op recente transplantaties in AZP

Tot slot deed de OWT&C-minister een beroep op zowel de buschauffeurs als de passagiers en anderen die gebruik zullen maken van de terminals om deze schoon en netjes te houden.

Volgens Melvin Bouva zorgt de komst van de busterminals niet alleen voor ordening van de bus sector, maar het schept ook een stukje veiligheid voor de passagiers.

“Wij willen een stad die beter toegankelijk is, die veiliger is en die goed georganiseerd is”, zei de volksvertegenwoordiger.

Bouva gaf aan dat ordening van de bus sector goed is, maar dat ook gekeken moet worden naar ordening van andere sectoren, zoals de taxi’s.