fbpx
Business Council voor samenwerking bedrijfsleven Suriname-Guyana

GFC NIEUWS- Suriname en Guyana hebben geopperd een Business Council op te zetten.

In de Suriname-Guyana Business Council zullen overkoepelende bedrijfsorganisaties vertegenwoordigd zijn en zal dit als een focal point moeten gaan functioneren voor het bedrijfsleven. Het voorgaande gaf minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking te kennen tijdens de persconferentie na aankomst uit Guyana.

De bewindsman heeft in het westerbuurland samen met president Chandrikapersad Santokhi en first lady Melissa Santokhi-Seenacherry de inauguratie van Mohamed Irfaan Ali tot staatshoofd van Guyana bijgewoond. Van de gelegenheid werd meteen gebruik gemaakt bilaterale gesprekken te voeren met de Guyanese regering en het bedrijfsleven aldaar.

Vanuit het Guyanese bedrijfsleven werd het verzoek gedaan investeringen vanuit Suriname te promoten. Het gaat om investeringen in de agrarische sector, te weten vee- en pluimveehouderij en ook in de toerismesector. Minister Ramdin zegt dat van Surinaamse bedrijven die actief zijn in Guyana begrepen te hebben dat er een schaarste is aan vlees.

Een van de belangrijkste punten was het samenwerken op het gebied van olie en gas. Zo hebben de gesprekspartners zich gebogen over de dingen die zij op dit stuk samen kunnen doen, om de kosten te verminderen en de winsten te verhogen. Local content development en diepzeehavens zijn, volgens de bewindsman, enorme investeringen die samenwerking vereisen in termen van financiën en expertise.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.