fbpx
Bushoudersorganisatie VOSOV: Geen enkele bus gaat maandag rijden

GFC NIEUWS- “Geen enkele bus gaat maandag rijden en ook niet voor 4 SRD. Er is geen officiële mededeling vanuit het ministerie van OWT&C,” klaagt de Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (VOSOV).

Bushouders moeten nog voor het 1e kwartaal van 2020 compensatie en Covid- 19-ondersteuning ontvangen. “Wanneer krijgen wij ons geld”, vraagt voorzitter Suraj Sahadew-Lall.

In de media verscheen deze week een bericht dat de bussen vanaf maandag 6 juli weer normaal zullen rijden. Vanaf maart moesten bus- en boothouders hun diensten staken, vanwege het coronavirus.

Op maandag 6 juli wordt het onderwijsproces hervat en moeten examenstudenten en leerkrachten naar school worden vervoerd.

De voorzitter van de Particuliere Bushoudersorganisatie (PLO), John Mahadewsing, zegt dat de bushouders al ruim 100 dagen zonder inkomen zitten en dat de mannen voor SRD 4 per stadsrit zullen rijden.

VOSOV: “ Hij is bezig met politieke trucjes en houdt de bushouders voor de gek. Waar is die SRD 4 goedgekeurd door de staat? Is het bekendgemaakt door het ministerie van Openbare Werken? Het is heel onverantwoord van de PLO om te zeggen dat de bussen weer gaan rijden. Zijn er maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen? De PLO-voorzitter rijdt zijn bussen niet zelf. Hij komt met ondoordachte uitspraken die in ons nadeel zijn.”

Vrijdag worden er gesprekken gevoerd met personen binnen de transportsector zegt de onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid, Gwendoline Babel.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.