Buschauffeurs moeten zich houden aan tarieven TCT

GFC NIEUWSREDACTIE- Passagiers mogen op geen enkele wijze een hoger tarief in rekening gebracht worden dan wel overvraagd worden.

Dit zegt het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme in een persbericht.

Naar aanleiding van de aanpassing van de brandstofprijzen op 3 juli had TCT een spoedoverleg met de busorganisaties PLO, OBS en het NVB als parastataalbedrijf.

Het aanpassen van de benzineprijzen was een onoverkomelijk besluit van de regering als gevolg van de steeds stijgende prijs op de wereldmarkt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Het ministerie van TCT is derhalve direct in overleg getreden met voornoemde organisaties en een traject uitgestippeld om prijsaanpassingen en compensaties aan bushouders, welke reeds in afrondende fase zijn, in goede banen te leiden en af te ronden.

Gelet op bovenstaande doet het ministerie van TCT een beroep op zowel bushouders en chauffeurs zich te houden aan de geldende tarieven zoals besproken tijdens dit overleg.

Met de organisatie van boothouders zal spoedoverleg plaatsvinden.

Het ministerie is continue in beraad met actoren om te komen tot aanvaardbare tarieven die de overheid op basis van haar financieel raamwerk kan dragen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten