fbpx
Buschauffeurs ernstig mishandeld na weigeren passagiers zonder mondkapjes

GFC NIEUWS- Een Franse buschauffeur is hersendood verklaard, nadat hij twee weken geleden door vier mensen ernstig werd mishandeld.

De chauffeur weigerde in de buurt van de stad Biarritz om de verdachten aan boord te laten omdat ze geen mondkapje droegen.

Een mondkapje is in het openbaar vervoer in Frankrijk verplicht. De 50-jarige chauffeur weigerde vier mensen dan ook de toegang tot de bus, toen zij zonder masker en geldig vervoersbewijs vlak bij Biarritz de bus wilden instappen.

De groep zou de chauffeur vervolgens ernstig hebben toegetakeld. Het slachtoffer werd buiten bewustzijn met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar hebben artsen hem afgelopen week hersendood verklaard. Hij wordt kunstmatig in leven gehouden.

Lokale media melden dat de politie de vier verdachten inmiddels heeft opgepakt.

Ook in San Francisco, VS, ging het afgelopen mis toen een buschauffeur werd mishandeld door een passagier, omdat hij ook weigerde om personen te vervoeren zonder mondkapjes.

De man vroeg de passagiers om hun mondkapjes op te doen. Toen ze weigerden, parkeerde hij de bus en droeg ze op om uit te stappen. Op een onbewaakt moment trok een van de passagiers een honkbalknuppel tevoorschijn en bracht de buschauffeur ettelijke slagen toe.

De chauffeur raakte zwaargewond en moest ook medisch behandeld worden. Hij is herstellende.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.