Buschauffeur besmet met coronavirus door toeristen, infectiegevallen stijgen schrikbarend

GFC NIEUWS-  Een 60- jarige Japanse buschauffeur is besmet geraakt met het potentieel dodelijke coronavirus. De man is nooit naar China geweest, maar heeft twee keer een groep toeristen uit dat land vervoerd. Ook de 33- jarige man uit Duitsland die recent besmet is geraakt, heeft dat land niet bezocht. De man was op een meeting in Duitsland en raakte geïnfecteerd door een Chinese vrouw die kortgeleden op bezoek was in haar thuisland. 

Het aantal officieel geregistreerde besmettingen met het coronavirus wereldwijd stijgt schrikbarend. Het aantal ligt woensdag op bijna 6000. Dinsdag waren er nog 4515 besmettingsgevallen genoteerd. Het aantal doden is bijgesteld: 132.

Internationale experts waarschuwen echter dat het reële aantal infecties veel hoger kan zijn. Er is een tekort aan testmateriaal in China. Personen in dat land die symptomen vertonen zijn nog niet allemaal getest. Bovendien wordt er steeds vaker getwijfeld aan de betrouwbaarheid van de informatie die China levert. Er zou sprake zijn van bewuste onderrapportage.

Intussen heeft vliegmaatschappij British Airways  besloten om alle vluchten van Groot Brittannië  naar China voorlopig te annuleren. United Airlines zegt vanaf vandaag het aantal vluchten naar dat land te reduceren. Bij de KLM is er woensdag spoedoverleg. De bemanning mag mondkapjes dragen tijdens de vluchten. Het is de verwachting dat ook andere maatschappijen dergelijke maatregelen zullen treffen. 

 

 

Overige berichten