Bus – en boottransport voor 1 week stopgezet

GFC NIEUWS- De regering van Suriname heeft in het kader van het treffen van maatregelen ten aanzien van het Covid-19 virus, noodzakelijk gevonden om in samenspraak met de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO), het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) en de Vereniging Boothouders van het District Commewijne (VBDC) de bus – en boottransport voor één week stopgezet.
Dit besluit heeft de regering moeten nemen, omdat gelet op de protocollen van het ministerie van Volksgezondheid voor het tegengaan van Covid-19, er geen garantie kan worden geboden aan de passagiers dat zij veilig zijn bij de transportactiviteiten.
Het ministerie OWT&C zal in overleg met de diverse actoren/ministeries nagaan hoe het verplegend personeel, brandweer, politie en de militairen vervoerd zullen worden van en naar hun werklocatie.
In het verlengde hiervan zal er per ziekenhuis bussen beschikbaar gesteld worden voor het werkend personeel door het NVB.
De minister van OWT&C zal met zijn collega’s van Justitie en Politie en Defensie nagaan of bussen van NVB ingezet dienen te worden.
Vermeld dient te worden dat de illegale bussen (bussen zonder een rode OWT&C-sticker), ernstig aangepakt zullen worden door de politie.
Ten overvloede doen wij een dringend beroep op de burgerij om het advies van NCCR op te volgen en zoveel als mogelijk thuis te blijven.

Overige berichten