fbpx
Bus – en boottransport voor 1 week stopgezet

GFC NIEUWS- De regering van Suriname heeft in het kader van het treffen van maatregelen ten aanzien van het Covid-19 virus, noodzakelijk gevonden om in samenspraak met de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO), het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) en de Vereniging Boothouders van het District Commewijne (VBDC) de bus – en boottransport voor één week stopgezet.

Dit besluit heeft de regering moeten nemen, omdat gelet op de protocollen van het ministerie van Volksgezondheid voor het tegengaan van Covid-19, er geen garantie kan worden geboden aan de passagiers dat zij veilig zijn bij de transportactiviteiten.

Het ministerie OWT&C zal in overleg met de diverse actoren/ministeries nagaan hoe het verplegend personeel, brandweer, politie en de militairen vervoerd zullen worden van en naar hun werklocatie.

In het verlengde hiervan zal er per ziekenhuis bussen beschikbaar gesteld worden voor het werkend personeel door het NVB.

De minister van OWT&C zal met zijn collega’s van Justitie en Politie en Defensie nagaan of bussen van NVB ingezet dienen te worden.

Vermeld dient te worden dat de illegale bussen (bussen zonder een rode OWT&C-sticker), ernstig aangepakt zullen worden door de politie.

Ten overvloede doen wij een dringend beroep op de burgerij om het advies van NCCR op te volgen en zoveel als mogelijk thuis te blijven.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)