fbpx
Bus – en boothouders riskeren intrekking vergunning

GFC NIEUWS- De bus-en boothouders die toch rijden en of varen riskeren dat hun vergunningen worden ingetrokken, zegt minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C).

Vanaf 20 maart is bus – en bootvervoer voor een week stopgezet, vanwege de dreiging van verdere besmetting met het coronavirus.

Dit besluit heeft de regering moeten nemen, omdat gelet op de protocollen van het ministerie van Volksgezondheid voor het tegengaan van Covid-19, er geen garantie kan worden geboden aan de passagiers dat zij veilig zijn bij de transportactiviteiten.

OWT&C zal in overleg met de diverse ministeries nagaan hoe het verplegend personeel, brandweer, politie en de militairen vervoerd zullen worden van en naar hun werklocatie. In het verlengde hiervan zal er per ziekenhuis bussen beschikbaar gesteld worden voor het werkend personeel door het NVB.

De minister van OWTC zal met zijn collega’s van Justitie en Politie en Defensie nagaan of bussen van NVB ingezet dienen te worden.

Illegale bussen, zoals bussen zonder een rode OWT&C-sticker, zullen aangepakt worden door de politie.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…