fbpx

Burgers verwijten CBB inefficiëntie bij aanmaak E-ID

GFC NIEUWS- Burgers die een nieuwe E-ID nodig hebben, ergeren zich aan de werkwijze van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB).
Honderden burgers worden dagelijks gedupeerd, vanwege een nieuwe maatregel van het CBB dat landelijk slechts bij het hoofdkantoor aan de Mr. Jaggernath Lachmonstraat men terecht kan voor het aanmaken van een E-ID.
Het aanmaken van een E-ID kaart geschiedt voorlopig alleen op dit bureau, en dagelijks kunnen er slechts 100 aanvragen worden ingediend; echter is niet eenieder op de hoogte van deze maatregel, omdat het CBB niet communiceert met de samenleving, klinkt het verwijt van gedupeerde burgers.
De oorzaak van deze drukte is ook te wijten aan de oproep gedaan vanuit de afdeling Rijbewijzen van het Korps Politie Suriname (KPS). Eenieder die het rijbewijs moet verlengen of een duplicaat rijbewijs wenst aan te vragen, dient in het bezit te zijn van een E-ID kaart. Deze regel geldt ook voor degenen die geslaagd zijn voor het rijexamen en nog niet over hun rijbewijs beschikken. In het kader van het E-rijbewijs die binnenkort wordt geïntroduceerd, is het noodzakelijk dat de houder van een Surinaams rijbewijs beschikt over een E-Identiteitskaart.
Een teleurgestelde burger vertelt aan GFC Nieuws: “Ik stond vanaf 05.00 uur ochtend in de rij en toen er nog slechts 20 mensen voor me stonden, kreeg ik te horen dat ik maar weer naar huis moest, omdat men maar 100 personen per dag helpt. Waar is de efficiëntie? Geen soepelere maatregelen? Waarom maken ze niet alle filialen open, zodat niet heel Suriname heel vroeg in de rij gaat staan. Mensen komen van heinde en verre en raken teleurgesteld. Je hele ochtend is dan verpest, je raakt geïrriteerd, gefrustreerd en heel boos. Waarom wordt er niet gecommuniceerd via hun Facebookpagina of waarom komt er geen link waar we een afspraak kunnen maken? Het kan veel beter, veel efficiënter en geordend. Waarom alleen op één locatie? Ik vind het erg hoor.”
Het CBB heeft landelijk 18 E-ID Units die voorlopig buiten werking zijn vanwege de Covid-19-pandemie.

BEKIJK OOK
Mishandeling, diefstal, vernieling en ontvoering na ontaarding slepende ruzie tussen buren