fbpx

Burgers moeten overheid helpen bij controle landsgrenzen in strijd tegen corona

INGEZONDEN- Steeds vaker wordt er melding gemaakt van gevallen waarbij mensen vanuit het buitenland ons land binnenkomen via niet officiële routes. Vooral bij grenzen in Nickerie en Albina lijkt de overheid geen optimale controle te hebben op binnenkomende reizigers.
Dat is een zeer ernstige zaak aangezien de wereld geconfronteerd is geraakt met een vreselijke coronapandemie!
Het is van zeer groot belang voor ons allemaal dat niemand Suriname binnenkomt, alvorens twee weken gecontroleerd in quarantaine te gaan! Er hoeft maar 1 besmet persoon uit het buitenland binnen te komen die zorgt voor een totale ellende in ons toch al gehavend land. Het tegengaan van verdere besmettingen met het virus is nu waar alle prioriteit aan gegeven moet worden. Onze veiligheid!
Ik stel daarom voor dat wij als Surinamers de overheid, eigenlijk onszelf, helpen het illegaal binnentreden van Suriname direct te melden. De regering zou snel een verkort telefoonnummer beschikbaar moeten stellen waar meldingen kunnen worden gedaan. Laten wij met z’n allen een steentje bijdragen aan het direct tegengaan van deze voor ons gevaarlijke handelingen! Liever vandaag dan morgen!
Drs. J. Kerto

BEKIJK OOK
Loonraad adviseert nieuw algemeen minimum uurloon tussen SRD 35 en SRD 38,50