fbpx
Burgers maken goed gebruik van Covid-19 drive-thru testen

GFC NIEUWS- De oproep van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) is niet aan dovemansoren geweest.

Vanaf woensdag 5 augustus werden burgers in de gelegenheid gesteld zich te laten testen op het COVID 19 virus. Vrijdag 7 augustus werd deze tweede campagne afgesloten.

Vern Nanhoe van de afdeling Epidemiologie zegt dat de bedoeling is om het testen zo laagdrempelig mogelijk te houden voor het publiek. Op de eerste dag was het nogal rustig. Er werden slechts 21 personen geswabt.

Dag 2 leverde een aantal van 100 op terwijl er op 140 personen zijn getest op de derde dag. Op de eerste dag werden 9 personen positief getest. Afgelopen donderdag werden 36 personen positief getest. Vrijdag leverde 73 positieve gevallen op.

Het BOG zal op woensdag 12 en vrijdag 14 augustus het publiek weer in de gelegenheid te stellen om gebruik te maken van de drive thru test units op het BOG terrein. Het testen kan steeds tussen tien uur ‘s morgens en twee uur ‘s middags.

Volgens Nanhoe moeten de mensen nadat ze zijn geswapt thuisblijven en wachten op een telefoon van de 178 lijn. Indien ze positief zijn bevonden moeten ze de verdere instructies van de bevoegde autoriteiten afwachten.

Nanhoe riep de samenleving op Covid-19 als serieus te beschouwen en de maatregelen in acht te nemen.Personen die geen verschijnselen vertonen worden gevraagd zich niet te laten testen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.