fbpx
Burgers kunnen op meerdere locaties voor aanmaak ID-kaart

GFC NIEUWS- Burgers kunnen op meerdere locaties terecht voor de aanvraag en/of afhaal van hun ID-kaart.

Thans zijn er in plaats van 5, 13bureaus voor burgerzaken (bvb’s) met een ID-booth die operationeel zijn, zegt de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie. “Het gaat hierbij om de bvb’s Flora, Kwatta, Combé, Groningen, Meerzorg, Nw. Nickerie, Corantijnpolder, Groot-Henar, Onverwacht, La Vigilantia, Albina, Moengo en Apoera.

Verder geeft Pokie aan dat bij het bvb Lelydorp men vooralsnog alleen terecht kan voor het afhalen van de eerder aangevraagde ID-kaarten en dat de ID-booths van de bvb’s Friendship, Centrum, Debiké en Atjoni vanwege technische werkzaamheden tot nader order zijn gesloten. “Ook zal men rekening mee houden dat de ID-kaart alleen afgehaald kan worden bij de bvb, waar de aanvraag is gedaan”.

De tijden voor het aanvragen en afhalen van de ID-kaarten zijn van maandag tot en met donderdag van zeven uur ‘s morgens (7.00 uur) tot kwart over twee ‘s middags (14.15 uur). De directeur vraagt de samenleving begrip op te brengen voor de huidige situatie en zegt dat er wordt gewerkt aan spoedige optimalisering van de dienstverlening.

Bij de aanvraag van een ID-kaart is het voor de gezichtsopname belangrijk dat de burgers zich houden aan bepaalde richtlijnen. Er wordt gevraagd niet te verschijnen met strapless en off-shoulder kleding, kleding zonder bandjes, in diensttenue of uniform, camouflage en wit of lichte kleding.

De heren mogen geen oorbellen dragen, de dames maar één paar en piercings in het gezicht zijn verboden. Een bril opdoen mag ook niet en het hoofd moet onbedekt, tenzij het vanwege geloofsovertuiging bedekt moet zijn.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.