fbpx

Burgers die percelen zullen krijgen van de overheid niet te lang laten wachten

De regering heeft aangekondigd dat er gekozen wordt voor het verstrekken van bouwpercelen aan burgers in plaats van het opzetten van volkswoningen.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsHet is algemeen bekend dat het bouwen van een huis in Paramaribo bijna niet meer is weggelegd voor Surinamers met een laag – of middeninkomen. Een perceel kopen is erg duur, net als het bouwen van een woning erop.

Jarenlang hebben regeerders beloofd dat mensen die een aanvraag doen voor een stukje grond, geholpen zullen worden. Maar helaas valt het op dat de rijen wachtenden steeds langer worden. Zo ken ik veel mensen in mijn omgeving die al langer dan 20 jaar wachten op grond van de overheid, echter zonder het gewenst resultaat.

BEKIJK OOK
Echtgenoot drukt jachtgeweer tegen hoofd partner en bedreigt haar met de dood

Het zou de huidige regering sieren indien er inderdaad op de meest korte termijn een aanvang wordt gemaakt met het honoreren van de duizenden aanvragen. Ik ga ervan uit dat het geen loze beloften zijn die pas vlak voor de volgende verkiezingen worden waargemaakt.

Het geven van gronden en vervolgens het bouwen van huizen daarop zal een enorme boost kunnen geven aan de economie en bovendien de leefkwaliteit, het welzijnsgevoel van vooral jongeren met weinig toekomstperspectieven goed doen.

Voor veel personen is het bezitten van een eigen huis(je) namelijk een zeer belangrijk levensdoel.

R. Pinas