fbpx

Burgermoeder Pinas doet schenking aan best geslaagden Boven-Suriname

De burgermoeder van het bestuursressort Boven – Suriname in het district Sipaliwini, Yvonne Pinas, heeft op het kabinet van haar commissariaat aan de Zwartenhovenbrugstraat een schenking gedaan aan de best geslaagden van het Langu gebied. Het gaat om een bedrag van $ 1000,- dat zij aan de best geslaagden overhandigde.

Pinas maakt hierdoor een belofte waar, die zij had gedaan bij een eerder werkbezoek aan dit gebied. Aanvankelijk ging het om de best geslaagden maar nu zijn er twee best geslaagden, waardoor de schenking verdeeld moet worden onder de twee best geslaagden.

Het gaat om Adame Belfon van de Kajana school te Kajana, deze is een school van de Evangelische Broeder Gemeenten in Suriname (E.B.G.S). Hij is geslaagd voor het mulo, en is 15 jaar oud. Adame Silvano is van de Marcus Pobosie school, te Ligorio. Deze is een school van de Rooms Katholieke Bijzonder Onderwijs (R.K.B.O). Hij is ook geslaagd voor het mulo en is 13 jaar oud.

BEKIJK OOK
Opvoering landelijke prijscontroles door ECD

Dit geschenk moet gezien worden als een ondersteuning voor hun verdere studie. De burgermoeder vraagt aan beide studenten om zich te gedragen en zich te concentreren op hun studie, zodat zij wat kunnen bereiken in de maatschappij.

Kapitein Dinge van Kajana, vond het een goed initiatief en ondersteuning aan de studenten, om verder te gaan met hun studie. De burgermoeder werd ondersteund door kapitein Samuel Petrusie van het dorp Abenaston, die ook een bijdrage heeft gedaan.