fbpx

Burgerleger wil migranten tegenhouden bij Mexicaans-Amerikaanse grens

Gewapende Amerikaanse burgers rukken op naar de zuidgrens van hun land om samen met duizenden manschappen van het leger de naderende migrantenkaravaan tegen te houden. De spanning in het gebied rond de Mexicaanse grens stijgt en de vraag is of partijen het tot een bloedbad zullen laten komen.

De burgermilities komen goed voorbereid, gekleed in camouflagepakken en bewapend met semiautomatische geweren, nachtkijkers, drones en warmtesensoren om mensen in het donker te kunnen opsporen.

Volgens de laatste berichten bereikten duizenden uitgeputte migranten maandagavond Mexico-Stad. Zij werden daar opgevangen in een stadion.

OOK INTERESSANT
Tweedaags werkbezoek TCT-minister aan Frans-Guyana

Mexicaanse autoriteiten maken zich nu op om zeker 5000 migranten op te vangen, na de eerste golf die nu binnen is na een gedeeltelijke voettocht door drie landen.

De migranten zeggen over het algemeen dat ze op de vlucht zijn voor ongebreidelde armoede, bendegeweld en politieke instabiliteit, voornamelijk in de Midden-Amerikaanse landen Honduras, Guatemala, El Salvador en Nicaragua.