Buren dreigden zwart ondernemerschap nek om te draaien, internet schiet te hulp

Reginald Fields is 12 en heeft zijn eigen bedrijf: Mr. Reggie’s Lawn Cutting Service. Vorige week dreigde hij vanwege zijn zakelijke activiteiten problemen met de politie te krijgen.

 

Mr. Reggie maait, als eigenaar en mower-in-chief, tijdens zomervakanties tegen een kleine vergoeding de gazons van iedereen in Maple Heights (Ohio) die daar zelf geen zin in heeft. Reggie, zijn broertjes en zusjes, zeulen hun grasmachine en ander gereedschap op de fiets door de stad, van gazon naar tuin.

Jongeren van de straat

Lucille Holt-Colden dacht twee vliegen in één klap te slaan: haar gras groeide sneller dan zij het kon bijhouden.

Voor hetzelfde bedrag kon zij bovendien een groepje zwarte jongeren van de straat – en uit de problemen – houden. Dacht zij.

Want terwijl team-Reggie haar voortuin fatsoeneerde, reed een wagen van de Maple Heights Police voor. Haar witte buren hadden bij de politie melding gedaan van vandalisme.

Grensoverschrijdend

Bij het maaien was de maaier blijkbaar een centimetertje of wat over de denkbeeldige lijn gegaan die de grens vormde tussen de tuin van Holt en de buren.

De agenten vonden de klacht kennelijk ook van de zotte en vertrokken zonder in te grijpen.

Living while black

De Amerikaanse Apartheid neemt steeds verontrustender vormen aan. Zwarten, volwassenen en kinderen, krijgen in de VS regelmatig te maken met politie en beveiligers vanwege living while black: ‘verdachte’ activiteiten die voor witten volkomen normaal zijn. De voorbeelden zijn legio.

In juli 2016 werd een zwarte onderwijzer ondervraagd door een agent vanwege verdacht gedrag: hij zat in zijn auto een boek te lezen.

Enkele jaren daarvoor was hij op 50 meter van zijn voordeur aangehouden, omdat zijn aanwezigheid in de wijk verdacht leek. Hij mocht doorrijden toen hij kon bewijzen dat hij in de straat woonde.

In april werden twee mannen, die al acht jaren lid waren bij de LA Fitnessclub in Secaucus, onder politiebegeleiding uit de gym verwijderd omdat zij niet betaald zouden hebben. Nadat een video over het incident viraal was gegaan, bood LA Fitness excuses aan.

Zwarten eruit

Een zwarte vrouw werd in december 2016 in een vestiging van Victoria’s Secret betrapt op winkeldiefstal. Dat was voor een medewerkster van de ondergoedwinkel het sein om alle zwarte vrouwen die op dat moment in de zaak waren, de deur te wijzen.

Drie jonge basketballers op weg naar een wedstrijd: Raliek Redd (16), Deaquon Carelock (16) en Wan’Tauhjs Weathers (17), werden gearresteerd omdat zij op de bus stonden te wachten.

Een winkelier in de buurt had eerder geklaagd over hangjongeren. Toen een agent langs de bushalte reed, nam hij de drie in hechtenis. Ook hun (volwassen) coach moest doorlopen.

De 8-jarige Jordan verkocht flesjes water bij een stadion om geld te verdienen voor een tripje naar Disneyland. Dat was voor de witte Alison Ettel reden om de politie te bellen.

6-jarige in de boeien

En de politie van Georgia vindt nog steeds dat correct is gehandeld toen Salecia Johnson geboeid werd afgevoerd, omdat het zwarte kindje huilend en schreeuwend op de vloer lag.

De dienstdoende agent zegt dat het meisje van 6 met hem begon te vechten, en dat hij haar “voor haar eigen veiligheid” handboeien omdeed en overbracht naar het politiebureau.

Voor Mr. Reggie’s liep het goed af: hij werd niet gearresteerd en krijgt nadat zijn avontuur bekend werd, meer werk en bijstand aangeboden dan hij aankan.