Bureau Intellectuele Eigendommen ministerie HI&T gecertificeerd

Het Bureau Intellectuele Eigendommen (BIE) van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft onlangs voldaan aan de standaarden om in aanmerking te komen voor ISO 9001:2015.

Minister Stephen Tsang heeft uit handen van professor Wayne Hunte, Academic Director van de “UWI Arthur Lok Jack het kwaliteitsmanagementsysteem certificaat in ontvangst genomen.

Voorafgaand aan dit proces heeft het Ministerie samen met de Universiteit van de West-Indies – Arthur Lok Jack Global School of Business (UWI ALJ-GSB) het project gelanceerd voor de implementatie van dit Quality Management Systeem ten behoeve van BIE.

Diverse medewerkers van het Bureau zijn getraind in de werking van dit systeem en mochten uit handen van minister Tsang en directeur Reina Raveles hun certicaat in ontvangst nemen.

De financiering voor dit project heeft het Ministerie ontvangen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voor de implementatie van het Business Climate and Innovation Programme (SUBCIP).

De focus van dit programma ligt op het moderniseren van het wettelijke en institutionele kader en het bevorderen van de door de private sector geleide groei, diversificatie en innovatie bij de Surinaamse overheid.