fbpx

Bureau First Lady schenkt ambulanceboot aan Atjoni en omgeving

GFC NIEUWS- Bewoners van Boven-Suriname, die medische zorg behoeven, kunnen nu sneller vervoerd worden naar de medische posten in het gebied.
Dit is mogelijk dankzij het Bureau van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring, dat namelijk een ambulanceboot ter beschikking heeft gesteld aan Atjoni en omgeving.
De bewoners waren zeer ingenomen met de geste: een korjaal compleet met buitenboordmotor.
De overhandiging vond plaats op 14 januari door minister Antoine Elias van Volksgezondheid, die vergezeld werd door minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, parlementariër Silvana Afonsoewa en districtscommissaris Humphrey Jeroe van Boven-Suriname.
Voorafgaand aan de overhandiging van het vaartuig zijn er verschillende toespraken gehouden. Minister Elias wees tijdens zijn toespraak op de daadkracht van president Desiré Bouterse, welke landelijk te merken is.
Districtscommissaris Jeroe toonde zich verrast met de ontwikkelingen van de afgelopen periode betreffende de medische zorg in het binnenland. De burgervader roept eenieder op de volle ondersteuning te geven zodat de droom van vele binnenlandbewoners werkelijkheid wordt: een ziekeninstelling in het gebied.
De overhandiging van de ambulanceboot ging gepaard met de onthulling van het naambord van het vaartuig.
Ook werd aan de vrouwen van de omliggende dorpen een geste gedaan van benodigdheden, waaronder stof en garen.

BEKIJK OOK
Inbreker die Sumatraweg en zijwegen onveilig maakte opgepakt