fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Bureau Eenheid Kabinet President helpt noden Coronianen lenigen

GFC NIEUWS- Om hun de nood vanwege de Covid-19 crisis te helpen lenigen, heeft districtscommissaris Maikel Winter van Coronie in samenwerking met het Bureau Eenheid van het Kabinet van de President een project geïnitieerd om voedselpakketten aan bewoners van dit district te verstrekken.
De eerste partij van 50 pakketten werd zaterdag aan de daarvoor in aanmerking komende burgers overhandigd. Behalve deze hulpbehoevenden mochten ook het Kindertehuis De Toekomst en het Verpleeg- en Verzorgingshuis Huize Lunor pakketten in ontvangst nemen.
In een later stadium zullen er nog 550 pakketten verstrekt worden aan andere hulpbehoevenden in het district. Volgens districtscommissaris Winter zal het niet hierbij blijven voor Coronie. Hij maakt zich er sterk voor het naar grotere hoogte brengen van zijn district.
De pakketten die zaterdag in Coronie zijn verstrekt 768x382 1 | GFC
Zowel het verstrekken als het samenstellen van de pakketten is gedaan in samenwerking met Bureau Eenheid, een werkarm van de regering Santokhi, met ondersteuning van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. “Er is vooraf een huis-aan-huisbezoek geweest om na te gaan wie hulp behoeft,” zegt Hortence Monkou adjunct-districtscommissaris van Coronie. Burgers mogen zich ook opgeven bij het districtscommissariaat om in aanmerking te komen voor een pakket.
Charles Blackson, die een pakket in ontvangst mocht nemen, is zeer ingenomen ermee. Hij zegt de hulp hard nodig te hebben. Volgens hem kan een ieder getroffen worden door de COVID-19 crisis. Joan Verwey-Creton van Kindertehuis De Toekomst vindt het geweldig dat er aan de kinderen wordt gedacht. Ze hoop op continuering.

OOK INTERESSANT
Santokhi voorstander intensieve samenwerking met Argentinië