fbpx
Bureau Eenheid informeert actoren in Marowijne over landelijk voedselpakkettenproject

GFC NIEUWS- Vertegenwoordigers van het Bureau Eenheid – een werkarm van het Kabinet van de President – hebben dinsdag een teach-in gehouden in Marowijne.

De huis-aan-huisregistratie en de distributie van het landelijk voedselpakketten project werd door dit bureau uitgezet in het district. De districtsraad, ressortsraad en de medewerkers van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) hebben de instructies gehad hoe het project vorm te geven.

Bewoners van Marowijne zijn zeer enthousiast over dit project en de werkwijze. Ook zijn zij er content mee dat het ministerie van Sozavo de ondersteuning vraagt van anderen in de samenleving om samen te werken aan dit project.

Mensen die in aanmerking zullen komen voor een pakket zijn:

1.Seniorenburgers
2. Sociaal zwakkeren
3. Mensen met een beperking
4. Ambtenaren met een schaal vanaf 6 naar beneden
5. Tienermoeders
6. Alleenstaande moeders
7. Mensen die vanwege Covid werkloos zijn geworden
8. Opvanginstellingen.

Stukken nodig voor de registratie:

– ID-kaart
– Familieboek
– EBS en SWM betaalbewijs
– indien er iemand in het huis is die sociale ondersteuning krijgt, is er een bewijs van sociaal ondersteuning nodig
– Zij die in een huurhuis wonen, moeten 2 recente betaalbewijzen kunnen tonen.

De RR-leden van de verschillende ressorten zullen belast worden met de registratie in samenwerking met Sozavo. Zo gauw de eerste 500 burgers geregistreerd zijn, zal gestart worden met de distributie.

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.