fbpx
Bureau Eenheid doneert ook aan Huize Ashiana

GFC NIEUWS- Bureau Eenheid, dat ressorteert onder het Kabinet van de President, heeft bacoven verstrekt aan Huize Ashiana.

Na huize Betheljada, was het op 7 oktober de beurt aan dit bejaardentehuis om bacoven in ontvangst te nemen. Dit pilotproject wordt in Paramaribo en Wanica uitgevoerd, in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. De bacoven worden gedoneerd door Food and Agricultural Industries NV (FAI NV).

“In totaal zullen 42 opvanginstellingen voor senioren, mensen beperking en kindertehuizen in Paramaribo en Wanica aangedaan worden”, zegt Vanessa Bidesie van Bureau Eenheid.

Het Bureau probeert zoveel mogelijk fruit te verstrekken aan instanties, omdat opvanginstellingen niet altijd in staat zijn de bewoners optimaal te voorzien van fruit en fruit is nodig om het immuunsysteem te versterken.

Christin Alspeer, directeur van Huize Ashiana, zag in het nieuws dat er bacoven gedeeld werden aan instellingen. “Ik werd al jaloers, omdat het ons veel geld kost om fruit te kopen en wij werden gebeld dat wij ook bacoven gedoneerd zouden krijgen”, zegt de directeur erg tevreden. Het bejaardentehuis heeft mobiele bewoners, maar ook zieken en de extra vitaminen zijn hard nodig.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.