‘Bunga bunga’-meisje vermoedelijk vergiftigd, schreef boek over periode-Berlusconi

Redactie GFC Nieuws — ‘Ruby’, de Marokkaanse vrouw die tegen oud-premier Silvio Berlusconi getuigde in een seksschandaal, is op 1 maart overleden. Zij stierf na een maand waarin zij verschrikkelijk moet hebben geleden. In die periode zei zij herhaaldelijk dat zij vermoedelijk was vergiftigd.

Dat zou heel goed kunnen kloppen. “Er zijn duidelijke tekenen van vergiftiging,” zegt de Milanese plaatsvervangend officier van justitie Tiziana Siciliano. Het overlijden wordt dan ook behandeld als een moordzaak, zegt de politie.

Imane Fadil (34), vooral bekend als ‘Ruby’, was als minderjarig meisje vaak aanwezig op de ‘bunga bunga seksfeestjes’ van Berlusconi. De vroegere premier van Italië heeft altijd ontkend dat hij wist dat Ruby minderjarig was.

Hij raakte verwikkeld in verschillende rechtszaken en werd beschuldigd getuigen te hebben omgekocht om te liegen over de ware aard van de bunga bunga-feestjes. Fadil zou naar verluidt bezig zijn met een boek over de affaire. De Italiaanse justitie legde beslag op het manuscript.

Fadil bleef tot het einde bij bewustzijn, ondanks progressief orgaanfalen. Zij stierf op 1 maart in de Humanitas Clinic in Rozzano bij Milaan, waar ze eind januari was opgenomen.

 

Overige berichten