fbpx

Bundeling JCI Nilom en JCI Cayenne voor versterking handelsrelatie Suriname en Frans – Guyana

JCI staat voor het creëren van positieve impact binnen de samenleving. Met deze gedachtegang hebben JCI Nilom en JCI Cayenne besloten om de handelsrelatie tussen beide landen te versterken. Dit wordt bewerkstelligd door het uitvoeren van het project Border Countries CoOperate, waarbij Surinaamse en Frans Guyanese ondernemers in de gelegenheid gesteld worden hun bedrijf en producten te promoten. Verder zal er ook informatie verschaft worden, hoe een onderneming te starten in beide landen.

Op 20 oktober is JCI Nilom met een delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van Fernandes Bottling en Fernandes Bakkerij, Queen Vans Salon, Optiek Ninon, Jamur Institute of Education and Advice en Future Beverages afgereisd naar Kourou voor een conferentie.

Tijdens de conferentie, die gehouden is bij het Europees Racket Basis, kregen de Surinaamse ondernemers de mogelijkheid te netwerken, met de Kamer van Koophandel en Fabrieken Frans-Guyana, Ministerie van Economische Zaken en lokale entrepreneurs. Zij werden ook in de gelegenheid gesteld om hun diensten te promoten.

OOK INTERESSANT
Mysterie over Iron Building

Vannessa Grootfaam van Vans Salon zegt dat zei heel tevreden is met de uitnodiging om haar diensten te promoten in het buurland. Zij zal de komende weken gesprekken voeren met de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Frans-Guyana. Grootfaam maakt haar eigen haarproducten voor natural haar en vele Frans – Guyanese zijn daarin geïnteresseerd.

Het doel van het project is, om de handelsrelatie tussen Suriname en Frans-Guyana te bevorderen. Dit wordt gedaan door informatie te verschaffen, met betrekking tot het oprichten van een bedrijf in beide landen. Hieruit kunnen dan mogelijke samenwerkingen ontstaan, waardoor het handelsverkeer wederzijds gestimuleerd wordt.

In het eerste kwartaal van 2018 zal het event hier in Paramaribo plaatsvinden, waarbij een delegatie van Frans-Guyana zal afreizen naar Suriname om verder te netwerken met Surinaamse bedrijven en de overheid.(GFC)