fbpx
Buju Banton predikt geweldloosheid en zelfvoorziening tijdens Guyanese onafhankelijkheidsviering

Redactie GFC Nieuws — Badness is not it’: jongeren zouden zich niet moeten bezighouden met misdaad en geweld. Dat was de boodschap van reggae- en dancehallartiest Buju Banton. De Jamaicaan gaf zondagmorgen een uitverkochte show in het Guyana National Stadium.

De Long Walk to Freedom – I am Legend-tournee van Mark Myrie, zoals Banton eigenlijk heet, viel samen met de 53e Onafhankelijkheidsdag van Guyana.

Buju had diverse boodschappen voor Guyana. De artiest, die kortgeleden vrij kwam na een gevangenisstraf in de VS voor drugssmokkel, had het tegen jongeren over vrede, harmonie en geweldloosheid.

In een ontmoeting met de Rastafarigemeenschap besprak hij hun verworvenheden en de uitdagingen waar zij nog voor stonden. Banton benadrukte het belang van programma’s die jongeren in een positieve richting kunnen stuwen.

Hij drukte de Rastafari’s ook op het hart om zelfvoorzienend te blijven en noemde landbouw als hoeksteen van een gezonde samenleving.

Foto: Wikipedia

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…