fbpx
Buitenlandse Zaken en SLM gaan samenwerken

De SLM mag rekenen op de ondersteuning en medewerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken(Buza) bij de inspanningen tot verbreding van het passagiersbestand en het aanbod van reisbestemmingen waarbij ook de “markt” bestaande uit landen van de Association of Caribbean States (ACS), zoals Cuba zal worden meegenomen.

Buza zal hiertoe de beschikbare diplomatieke en consulaire instrumenten aanwenden om onder andere de historische plaats van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) als National Carrier van ons land te waarborgen, te doen respecteren en verder gestalte te geven.

Woorden van gelijke strekking zijn geuit tijdens een bespreking tussen de Buza-minister, Yldiz Pollack-Beighle en de directeur van de SLM, Robby Lachmising.

De bewindsvrouw en de directeur werden tijdens de bespreking bijgestaan door hun staffunctionarissen.

Directeur Lachmising informeerde de minister over de plannen van de SLM met betrekking tot de actuele bewegingen in het internationaal en regionaal vliegverkeer, waarvan de SLM gebruik zou kunnen maken om haar vleugels verder uit te slaan.

De SLM heeft mede in dit verband in januari 2017 reeds een vruchtbaar oriëntatiebezoek aan Cuba gebracht, en werd hierbij ondersteund door de ambassade van Suriname aldaar.

Buza is bereid om zo snel mogelijk invulling te geven aan haar rol om onze National Carrier effectief en doelgericht bij te staan in het streven om haar horizon te verbreden.

Partijen hebben met elkaar afgesproken dat de beoogde samenwerking tussen het ministerie en de SLM binnen afzienbare tijd zal worden beklonken.(GFC)

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…