fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Buitenlandse muziekgroepen tijdens Onafhankelijkheidsviering in Suriname

GFC NIEUWS- De culturele muziekgroep Kifoko onder leiding van Eddy Lante trad op 25 november op tijdens het Srefidensi defilé in Moengo samen met de Bonairiaanse culturele muziekgroep Tutti Frutti.

De muziekformatie Tutti Frutti ( zie foto), dat bestaat uit top doorgewinterde musici uit Bonaire die muzieksoorten zoals tumba, krioyo, wals en guapa spelen, is door Kifoko naar Suriname gehaald in samenwerking met het tourbedrijf Telerim, van Marcolva Henriquez.

Henriquez, die werkzaam is op Flamingo airport – de luchthaven van Bonaire – heeft een speciale band met Tutti Fruti.

Lante van Kifoko is verheugd dat in het zesendertigste bestaansjaar van de culturele vereniging, de organisatie in staat is geweest haar vleugels internationaal uit te slaan.

Zondagmiddag verwelkomde de culturele organisatie haar gasten te Zanderij. Met de muzikanten van Tutti Frutti zijn ook een groep toeristen uit Bonaire meegereisd.

Culturele uitwisselingen is iets waar Kifoko zich in de komende jaren intensiever mee wilt bezighouden. Voor het komend jaar 2020 staat daarom een tegenbezoek van Kifoko aan Bonaire gepland.

OOK INTERESSANT
Wegomlegging in verband met krijgsraadzitting vandaag

Doel van Kifoko is de wijde wereld in te gaan om zo de marroncultuur in het bijzonder en de afro-Surinaamse cultuur in het algemeen, uit te dragen en tegelijkertijd te leren van culturele groepen uit andere gebieden, met vanzelfsprekend andere culturele tradities.

Tutti Frutti is tot en met 27 november in Suriname. Op 26 november wordt er een bezoek gebracht aan het directoraat Cultuur, de Toerisme Autoriteit en de Afro-culturele organisatie NAKS.

’s Avonds treedt Tutti Fruti op bij Waka Pasi in de Palmentuin.

Woensdag wordt een workshop verzorgd te Klaaskreek en gaat zij op bezoek bij de culturele groep Seki Mi.

Optreden Calypsonians uit Barbados

Het publiek werd tijdens de Srefidensi-viering ook vergast op optredens van Calypsonians uit Barbados.

De premier van het eiland, die recentelijk op bezoek was in Suriname, heeft haar woord gehouden en drie muzikanten afgevaardigd naar Suriname om een extra tintje toe te voegen aan de viering van 44 jaar staatkundige onafhankelijkheid.