fbpx

“Buitenlands beleid Suriname krijgt belangstelling”

De participatie van Suriname aan internationale bijeenkomsten in het belang van de nationale ontwikkeling en veiligheid, hebben ons land in de belangstelling gebracht van de wereld.

Dat is te zien aan het aantal geloofsbrieven dat recentelijk is aangeboden aan president Desiré Bouterse. De bezoeken van staatshoofden, regeringsleiders, ministers en technische- en handelscommissie aan ons land zijn ook het bewijs dat de wereld belangstelling heeft voor Suriname.

Dit zei minister Ronni Benschop van Buitenlandse Zaken ad-interim in De Nationale Assemblee. De bewindsman gaf aan dat het om een scala aan activiteiten gaat die een goed buitenlands beleid garanderen. Aan het parlement beloofde hij een uitgebreid document te doen toekomen met betrekking tot het buitenlands beleid.

Minister Benschop gaf aan dat Suriname momenteel met 134 landen buitenlandse betrekkingen onderhoudt. “De geografische ligging van Suriname met de strategische hulpbronnen vormen een solide basis voor een goed buitenlands beleid”, merkte de minister op.

BEKIJK OOK
Vrouw in ziekenhuis opgenomen met brandwonden over lichaam nadat culturele activiteit verkeerd uitpakte

NDP-fractieleider Amzad Abdoel haalde aan dat ondanks er gezegd werd dat Suriname onder president Bouterse zogenaamd geïsoleerd zou raken, het niet is gebeurd. Het vorig jaar zijn er volgens hem meer dan 70 overeenkomsten gesloten, waarbij het buitenlands beleid goed was voor meer dan U$ 83 miljoen. Het gaat hier niet om leningen maar schenkingen.

Grensgeschillen worden nu anders benaderd, waarbij de oplossing in het vooruitzicht ligt. Deze zaken zijn volgens Abdoel eerder niet gerealiseerd.