fbpx
Buitenlands beleid in belang van economie en samenleving

GFC NIEUWS- Het buitenlands beleid zal in het verlengde moeten staan van de belangen van het Surinaamse volk en de Surinaamse economie.

Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking in het Kabinet Santokhi/Brunswijk.

Minister Ramdin is er zelf groot voorstander van dat het buitenlands beleid in dienst van het Surinaamse volk wordt gesteld. Hij benadrukt dat er natuurlijk principes en beginselen moeten zijn waarop dit beleid gestoeld is. Deze beginselen en principes zijn er internationaal en daar zal de regering zich vanaf nu ook aan conformeren. Hij noemt democratie, rechtstaat, bescherming en versterking van rechtstaat, versterking van democratische waarden en normen in het land alsook bescherming van mensenrechten.

De bewindsman, die tevens eerste vervanger is van de vicepresident, zegt dat de interstatelijke principes van gelijkwaardigheid, soevereiniteit en zo goed mogelijk tonen van solidariteit ook gekoesterd zullen worden. “Echter, het gaat uiteindelijk erom dat het Surinaams buitenlands beleid in het verlengde zal staan van de ontwikkelingspolitiek van de Surinaamse regering.”

“Dit beleid is erop gericht om zo goed mogelijk gebruik te maken van onze natuurlijke hulpbronnen en onze economische mogelijkheden. Middels dit beleid moet er een stukje welvaart gecreëerd worden, ten goede van de Surinaamse bevolking.”

Minister Ramdin benadrukt dat de Surinaamse regering bij het uitvoeren van dit beleid niet alleen op stap gaat. “We zijn solidair, we gaan niet unilateraal, dus alleen op stap.” Hij zegt dat er samengewerkt zal worden met andere landen, maar dat uiteindelijk het Surinaamse belang centraal gesteld zal worden.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…