fbpx

Buitenlands beleid in belang van economie en samenleving

GFC NIEUWS- Het buitenlands beleid zal in het verlengde moeten staan van de belangen van het Surinaamse volk en de Surinaamse economie.
Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking in het Kabinet Santokhi/Brunswijk.
Minister Ramdin is er zelf groot voorstander van dat het buitenlands beleid in dienst van het Surinaamse volk wordt gesteld. Hij benadrukt dat er natuurlijk principes en beginselen moeten zijn waarop dit beleid gestoeld is. Deze beginselen en principes zijn er internationaal en daar zal de regering zich vanaf nu ook aan conformeren. Hij noemt democratie, rechtstaat, bescherming en versterking van rechtstaat, versterking van democratische waarden en normen in het land alsook bescherming van mensenrechten.
De bewindsman, die tevens eerste vervanger is van de vicepresident, zegt dat de interstatelijke principes van gelijkwaardigheid, soevereiniteit en zo goed mogelijk tonen van solidariteit ook gekoesterd zullen worden. “Echter, het gaat uiteindelijk erom dat het Surinaams buitenlands beleid in het verlengde zal staan van de ontwikkelingspolitiek van de Surinaamse regering.”
“Dit beleid is erop gericht om zo goed mogelijk gebruik te maken van onze natuurlijke hulpbronnen en onze economische mogelijkheden. Middels dit beleid moet er een stukje welvaart gecreëerd worden, ten goede van de Surinaamse bevolking.”
Minister Ramdin benadrukt dat de Surinaamse regering bij het uitvoeren van dit beleid niet alleen op stap gaat. “We zijn solidair, we gaan niet unilateraal, dus alleen op stap.” Hij zegt dat er samengewerkt zal worden met andere landen, maar dat uiteindelijk het Surinaamse belang centraal gesteld zal worden.

OOK INTERESSANT
Driedaagse agrarische beurs vanaf 5 mei in Live Entertainment Center